Köszöntjük a NET-GA Kft. weboldalán!

V-széria

A Fujitsu Airstage V-széria nagyobb családi házak, többszintes lakó- vagy irodaépületek, üzletközpontok és szállodák számára kínál VRF rendszereket, széles modell választékban. A széria fő modell családja V-III, mely 22-150kW teljesítményig kínál VRF konbinációkat, de elérhetők a különleges VR modellek is, melyek egyedülálló hővisszanyerős kialakítást kínálnak azon ingatlanok számára, ahol egyszerre jelentkezhet hűtési és fűtési igény.

Fujitsu Airstage V-III modellek

A V-III modellek kombinációival érhető el a legnagyobb összes teljesítmény. Maximum 3 kültéri egység kapcsolható össze egy csoportba, melynek köszönhetően elérhető a 150kW-os maximum. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nagyobb hőigényű ingatlanok nem szolgálhatók ki, hiszen újabb és újabb csoportok a végtelenségig elhelyezhetők.

  • Akár 3600 méter összes nyomvonal
  • 22-150kW elérhető teljesítmény
  • maximum 64 db beltéri egység csatlakoztatható

Fujitsu Airstage VR-II hővisszanyerős modellek

Nagyobb létesítmények életében gyakran előfordulhat olyan helyzet - főleg átmeneti évszakokban - amikor a különböző helyiségek között hűtés-fűtés igény különbség alakul ki. Miközben bizonyos meleg helyiségeket hűteni szükséges, más helyiségekben hideg van és fűteni kellene. Egy hagyományos hőszivattyús klímaberendezés előbb fűtés üzemben hőt vonna el a külső levegőből, hogy azzal felfűtse a hideg szobákat, majd átkapcsolna hűtésre és a meleg szobák hőjét vonná el, leadva a külső levegőnek. A VR-II modellek képesek a meleg szobákból elvont hőenergiát hasznosítani a hideg szobák felmelegítésére, így a hőmérséklet különbségek kiegyenlíthetők, ráadásul mindezt egy időben. A hővisszanyerős technológiának köszönhetően a VR-II-es modellek joggal nevezhetők a mai klímatechnológia csúcsának, hiszen a magasabb szintű komfort biztosítása mellett még az energia felhasználást is képesek csökkenteni.

  • Akár 3600 méter összes nyomvonal
  • 22-135kW elérhető teljesítmény
  • maximum 64 db beltéri egység csatlakoztatható

Beltéri egység választék és vezérlés

A A J-szériához hasonlóan az Airstage V-széria kültéri egységeihez is elérhető az összes VRF beltéri egység, így választható oldalfali, kazettás, légcsatornázható, padló és mennyezeti kivitel egyaránt.

A beltéri egységek közvetlenül vezérelhetők vezetékes vagy vezeték nélküli kezelő egységgel, de választható központi kezelő egység is, melynek segítségével egyetlen eszközzel irányítható az összes beltéri egység. A Fujitsu VRF rendszerek kiegészítőik segítségével kapcsolhatók épületfelügyeleti rendszerekhez is (BACnet, LonWorks, MODBUS, KNX).

Letölthető anyagok

Fujitsu VRF katalógus (angol, pdf)