Köszöntjük a NET-GA Kft. weboldalán!

Split klímaberendezések kiválasztása

A lakossági légkondicionáló berendezések piaca mára egy kifejlett, hatalmas szakterületté vált. Számtalan gyártó, számtalan berendezés és még ezeknél is több szerelő érhető el. Ma már a polcokon ott van számtalan más területről ismerős gyártó saját márkás klímaberendezése is, az internet segítségével pedig szakáruházak sokasága kínál berendezéseket. A marketing osztályok kitartó munkájának köszönhetően elérhető milliónyi ismertető, katalógus és leírás, sőt már interaktív programok is támogatnak a döntéshozatalban. Félreértés ne essen, ez egy nagyon jó dolog, hiszen hatalmas a választék és valóban számtalan zseniális termék vált elérhetővé. A problémát az jelenti, hogy ekkora információáradatban nagyon nehéz eligazodnunk.

 

A vásárlás első lépése: a kiválasztás

Hogyan válasszunk tehát a több ezer elérhető berendezés közül? Meglepő lehet a válasz, de annál egyszerűbb. Önnek nem klímaberendezést kell választani, hanem klímaszerelőt. Egy olyan szakembert, aki képes kiválasztani az Ön számára legjobban megfelelő berendezést, majd azt kellő hozzáértéssel és precizitással képes is telepíteni otthonában.

Mikor fölkeres bennünket azzal a konkrét szándékkal, hogy klímaberendezést szeretne telepíttetni az otthonában, mi első lépésként elküldünk Önhöz egy szakembert, akivel megbeszélheti elképzeléseit. Egy kötetlen beszélgetés keretein belül tisztázhatják, hogy miért is szeretne klímaberendezést és milyen elvárásai vannak vele kapcsolatban. A szakember fölméri a telepítés helyszínét és adottságait, valamint igyekszik minden szükséges tájékoztatást megadni, melyre a döntés meghozatalához szüksége lehet. Miután minden kérdést sikerült tisztázni, szakemberünk már tud is Önnek mutatni olyan berendezéseket, melyek szóba jöhetnek az Ön esetében. A folyamat lényege, hogy fokozatosan szűkíteni tudjuk a szóba jövő berendezések listáját azáltal, hogy igyekszünk felmérni, mely készülékek tudnák a legjobban kiszolgálni az Ön kényelmét.

A beszélgetés végére még nem szükséges döntést hoznia. Munkatársaink a felmérés alapján készítenek Önnek egy árajánlatot, mely több alternatívát is tartalmaz megfelelő berendezésekre és azok telepítésére. Igyekszünk több lehetséges gyártó termékét is fölsorakoztatni, legalább három különböző árkategóriában. Az így elkészített árajánlat legalább három, de jellemzően inkább 6-8 darab konkrét berendezésre vonatkozó javaslatot tartalmaznak.

Miért nem veheti meg Ön az üzletben?

Megveheti! Természetesen nincs kötelezettsége arra vonatkozóan, hogy tőlünk vásároljon, teljesen nyugodtan megveheti bármely áruházban. Elsősorban azért fontos egy szerelővel egyeztetni a kiválasztásról, mert ő lesz képes teljes körű tájékoztatást adni. Tény, hogy a legtöbb szerelő – hozzánk hasonlóan – ma már árulja is a berendezéseket, de ettől még bárhonnan beszerezhetőek. Amit viszont fontos tudnia, hogy az Ön garanciális képviselője minden esetben a telepítő partner lesz. Ebből eredően a szerelők az általuk értékesített berendezéseket a legtöbb esetben kedvezményesen telepítik és üzemelik be. Amikor a költségeket vizsgálja, a berendezés és a telepítés díját mindig együttesen vegye figyelembe.
Sokaknak új és meglepő információ, hogy a klímaberendezések értékesítése ma már egy komoly hatósági szabályozás alatt álló folyamat. Ahhoz, hogy Ön el tudja hozni az üzletből a választott berendezést, szüksége lesz egy nyilatkozatra a telepítést végző vállalkozótól, mely hivatalos kötelezettséget jelent a szakszerű beüzemelésre.

Mire figyeljek a megrendeléskor?

Magyarország területén klímaberendezés értékesítését, telepítését és szervizelését kizárólag olyan vállalkozás végezheti, mely a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által minősített és rendelkezik mind a szükséges szakmai kompetenciákkal, mind pedig a berendezések kezeléséhez szükséges eszköz háttérrel. Weboldalukon a vállalkozás adószámának vagy F-Gáz azonosítójának megadásával ellenőrizheti, hogy az Ön által választott partner rendelkezik-e a szükséges jogosultságokkal.

F-Gáz azonosítónk: 1000000021591

Hogyan tovább?

Miután kiválasztásra került a berendezés is, kezdődhet a telepítés. Fontos, hogy az időpont egyeztetésekor az alábbiakat vegye figyelembe. Egy átlagos berendezés telepítési ideje 4-6 óra, de egy nagyobb rendszer telepítése ennél lényegesen több időt is igénybe vehet. Feltétlenül kérje szerelője véleményét a várható időtartamról. A munkavégzéshez sok esetben szükséges lehet a berendezési tárgyak mozgatása, akár még bútorok eltolása is. Természetesen ezt munkatársaink elvégzik, sőt minden védendő berendezést le is takarnak, hogy ne keletkezzenek károk és indokolatlanul nagy por sem. A szerelés maga egy elég összetett művelet, mely során a szakemberek számtalan eszközt és gépet használnak, így kisebb lakásokban történő munkavégzéskor ez átmenetileg kellemetlen zsúfoltságot okozhat.

Miután a szerelés befejeződött, munkatársaink minden bútort helyreállítanak és ki is takarítanak, hogy semmi ne terelhesse el a figyelmét az új klímaberendezése megismeréséről. Miután eltűntek a szerszámok és gépek, szakemberünk bemutatja Önnek a készülék működését és átadja a szükséges dokumentációkat, beleértve a beüzemelést igazoló munkalapot is.

Mégis mennyibe kerül ez?

A berendezés ára elsősorban a választáson múlik, de jellemzően 120-150 ezer forintnál kezdődik. A szerelés díját két paraméter határozza meg. Az egyik az alapszerelés díja, mely minden telepítésnél állandónak tekinthető, a másik a kül- és beltéri egységek közötti távolságból eredő többlet díj. Az alapszerelés 3 méter távolságot foglal magába, ezen felül minden méter után további díj megfizetése szükséges. Ezért is fontos, hogy különösen jól legyen megválasztva a telepítés helye, hiszen a nagy távolságok rendkívül megnövelhetik a kialakítás költségét.

Kérjük, tekintse meg split klímaberendezések telepítésére vonatkozó leírásunkat.