Köszöntjük a NET-GA Kft. weboldalán!

Osztott hőszivattyú

A Split - osztott - kialakítású Waterstage hőszivattyúk a hagyományos split klímaberendezésekhez hasonló felépítést takarnak. A rendszer egy a szabadban telepített kültéri egységből és egy az ingatlan belsejében elhelyezett beltéri hidraulikus egységből áll. A két egységet hűtőközeg vezeték és villamos kábelek kötik össze. A hűtő-fűtő kompresszor a kültéri egységben található, a beltéri egység pedig a rendszer fűtőkörhöz kapcsolását teszi lehetővé. A kialakítás nagy előnye, hogy - a monoblokk típusokkal ellentétben - a fűtővizet nem keringtetjük ki a szabadba, így nem áll fönn fagyveszély sem.

Az osztott hőszivattyúkkal megvalósítható kaszkád kapcsolás, tehát egy fűtési rendszerre, akár több berendezés is csatlakoztatható. A kialakított rendszer lehet hibrid kialakítású is, csatlakoztathatunk hozzá hagyományos gázkészüléket is. A Watestage Split típus nem tartalmaz HMV (használati melegvíz) tározót, de külső tározó csatlakoztatható hozzá, így a melegvíz ellátás is biztosítható.

High Power modellek

A High Power modelleknél még alacsony környezeti hőmérséklet esetén is magas előremenő vízhőmérsékletet és kiváló fűtési teljesítményt tesz lehetővé az újonnan kifejlesztett „Lineáris befecskendezési technológia”. Magas vízhőmérsékletet és meleg helyiségeket biztosít a hideg területeken.

Magas előremenő vízhőmérséklet
Magas (60°C) előremenő vízhőmérséklet állítható elő akár -20°C kültéri hőmérséklet mellett is, a tartalékfűtés használata nélkül.
* Ha növelni akarja a melegvíz-ellátás hőmérsékletét, akkor erre a célra igénybe veheti a tartalékfűtést.

Egészen -25°C-ig kiterjesztett működési tartomány
Megnövelt működési tartomány egészen -25°C kültéri hőmérsékletig.

Kiváló COP
Jobb energiahatékonyság a Lineáris befecskendezési technológiának és hűtőkör vezérlés optimalizálásának köszönhetően. A High Power modell számára nagy teljesítményt és kiváló hatékonyságot biztosít az iker szenzorok és a melegvíz fűtését szabályzó technológia alkalmazása.

Comfort modellek

A Comfort modellek rendkívül hatékony működést biztosítanak az európai követelményeknek megfelelő kompakt kialakításuknak köszönhetően. A melegvízhőmérséklet finoman szabályozható a teljes DC szabályozással, ami lehetővé teszi a komfortos helyiségfűtést és a használati melegvíz biztosítását.

Magas előremenő vízhőmérséklet
Az előremenő víz maximális hőmérséklete 55°C tartalékfűtés nélkül. A melegvíz-ellátás hőmérséklete akár -10°C kültéri hőmérséklet mellett is fenntartató.
* Ha növelni akarja a melegvíz-ellátás hőmérsékletét, akkor erre a célra igénybe veheti a tartalékfűtést.

Széles működési tartomány
Kiterjesztett működési tartomány egészen -20°C kültéri hőmérsékletig.

Fujitsu Waterstage katalógus (magyar)