Köszöntjük a NET-GA Kft. weboldalán!

Megérkeztek a NORD Fancy páramentesítő berendezések

A magas páratartalom problémákat okozTéli szezonban aggasztó probléma lehet otthonunk magas páratartalma. Az év nagy részében, mikor otthon főzünk, teregetünk, vagy zuhanyzunk, a keletkező magasabb páratartalom a gyakori szellőztetésnek köszönhetően könnyedén eltávozik a lakásból. Az aktív téli vagy nyári szezonban viszont a külső hőmérséklet viszontagságai miatt igyekszünk kevesebbet szellőztetni.

 

Senki nem engedi be szívesen lakásába a téli -15 fokot vagy a nyári +30-at. Így viszont a pára jelentős része bent marad a lakásban, ahol a hideg felületeken könnyedén kicsapódhat. Gyöngyözhetnek az ablaküvegek, és nedvesség, vagy rosszabb esetben penészfoltok jelenhetnek meg a falak bizonyos részein.

NORD Fancy páramentesítő készülékA magas páratartalom egészségügyileg már magában sem tekinthető ideális állapotnak, de a legnagyobb problémát a penész megjelenése jelenti. A penészgombák közül több mint 80 fajtát hoztak már összefüggésbe gyakoribb légzőszervi megbetegedésekkel. A gomba által termelt spórák allergiás reakciót válthatnak ki, mely gyakran szénanáthás vagy asztmás tüneteket eredményez. A gomba szaporodásának meggátolására a szoba páratartalmát tartósan 60% alatt szükséges tartani.

Abban az esetben, ha nem szeretnénk, vagy valamilyen nehezítő tényező hatására akár nem is tudunk természetes vagy mesterséges szellőztetéssel védekezni, remek megoldást jelenthet a NORD Fancy páramentesítő készülék használata. A készülék ventilátora segítségével átforgatja és több lépcsőben kezeli a szoba levegőjét. Első lépésként egy szűrőbetét segítségével tisztítja a levegőt, majd tovább haladva a benne található nedvesség egy része a hűtőegységen kicsapódik és a víztartályba folyik. Végezetül, hogy a szobában ne érzékeljük a levegő lehűtését, visszafűti azt az eredeti állapotra. Mindezt pillanatok alatt.

A készülék működése automatikus, beállíthatjuk a szobában kért páratartalom értékét, és a berendezés szükség esetén automatikusan elindul, majd ha a páratartalom lecsökkent, magától kikapcsol. Használható folyamatos üzemmódban is, ilyenkor a készülék addig üzemel, ameddig mi kézzel le nem kapcsoljuk.

Célszerű a melegebb, párásabb területekre elhelyezni (például konyha vagy fürdőszoba), hogy így még hatékonyabb legyen a működése. Fontos, hogy a levegő szabadon átjárhassa, így az elhelyezés során erre különösen ügyelni kell. Hideg helyekre elhelyezve a hatékonysága csökken, sőt, 5 fok alatt egyáltalán nem is javasoljuk használatát.

Megrendeléshez használja ajánlatkérő űrlapunkat, vagy keressen bennünket az info@netga.hu e-mail címen. Üzenetében kérjük, jelezze, hogy NORD Fancy páramentesítő berendezést szeretne megrendelni, munkatársunk pedig néhány órán belül fölveszi Önnel a kapcsolatot a továbbiak egyeztetésére.

Műszaki paraméterek

ParaméterekNORD Fancy
NDN12AJ-K4EBC1A
NORD Fancy
NDN16AJ-K4EBC1A
Párátlanítás12 L/nap16 L/nap
Víztartály mérete3 L3 L
Légszállítás80/100 m3/h80/100 m3/h
Hangnyomásszint30/42 dB(A)30/42 dB(A)
Teljesítményfelvétel340 W390 W
EnergiaosztályAA
Hálózati feszültség220-240 V, 1 fázis220-240 V, 1 fázis
Nettó tömeg10,5 kg12 kg
Méret (szé/ma/mé)353/496/255353/496/255
Akciós ár
(érvényes: 2017.03.31)
48.895 Ft
(38.500 Ft + Áfa)
52.070 Ft
(41.000 Ft + Áfa)

Jellemzők

  • NORD Fancy páramentesítő készülékExtra halk működés
  • Páratartalom kijelzése
  • Energiatakarékos üzemmód
  • Levegőtisztító szűrő
  • Egyedülálló telítettség elleni védelem
  • Automatikus újraindítás
  • 1W készenléti fogyasztás
  • Szűrő tisztítás figyelmeztető
  • Önvizsgáló rendszer
  • Programozható időzítő

A termék nem igényel szakszerviz általi beüzemelést, a csomagolásból kibontva, a használati leírást követve és betartva könnyedén beüzemelhető.

Használati leírás és ismertető: NORD Fancy használati és kezelési útmutató