Köszöntjük a NET-GA Kft. weboldalán!

Központi szellőző rendszerek

A modern, energiatakarékos épületek legfőbb jellemzője a zárt, légtömör épületszerkezet. Ez hőtechnikailag zseniális körülményeket teremt, nem is véletlen, hogy egyre korszerűbb építő anyagokat és szigeteléseket alkalmazunk. A korábbi épületszerkezetek még nem rendelkeztek ilyen kiemelkedő tulajdonságokkal, így a falakon és a nyílászárók résein keresztül folyamatos, természetes szellőzés volt az ingatlanokban. A zárt terek megjelenésével erről már külön gondoskodnunk szükséges, különben gyorsan kellemtlen légállapot lehet urrá a lakásokban, sőt akár a penész is megjelenhet.

Biztosítani kell a megfelelő minőségű és menniységű frisslevegőt és el kell szállítani a keletkező párát, széndioxidot és egyéb felgyülemlő káros anyagokat. A ventilátoros szellőztetés legenergiatakarékosabb formája a hővisszanyerős szellőztető rendszer, amely szinte hőveszteség nélkül képes a benti levegőt frissre cserélni (ellentétben az ablaknyitással ami jelentős veszteséggel jár).

Helios KWL® hővisszanyerős központi szellőző berendezések

A KWL®-központok kiváló energiamérleggel rendelkező korszerű szellőztetési megoldást jelentenek lakó ingatlanok és irodák számára egyaránt. A helyiségek levegőjét folyamatosan a megkívánt intenzitással cseréli, frissíti, miközben a befújt levegőt az elszívott párás levegőből visszanyert hővel melegíti fel (nyáron pedig hűti).
Az energiatakarékosságnál is fontosabb azonban, hogy a zárt, légtömör nyílászárókkal felszerelt lakásban is egészséges és kellemes legyen a levegő.

A Helios hővisszanyerős szellőztető rendszerét 2013-ban Hungarotherm Díjjal tüntették ki, egyes elemeit pedig külün-külön is több nemzetközi elismeréssel jutalmazták.

A hővisszanyerős rendszer működése

Az elhasznált, párával, CO2-vel és szagokkal terhelt levegőt elszívjuk a konyhából, wc-ből és fürdőszobából. Beállítható légszelepekkel és változtatható légmennyiségű elemekkel állandó, vagy igény szerint változó elszívást lehet kialakítani, az egyedi szellőztetési igényeknek
megfelelően. Az elszívott levegő hőjét a légáramok keveredése nélkül adjuk át a frisslevegőnek, a lemezes hőcserélő segítségével.

A speciális membránon keresztül a molekuláris víz egy részét átereszti, amelyet a felmelegített, száraz külső levegő felvesz.

A beszívott légáram a hőcserélőben felveszi az elhasznált levegő hőjét, és beáramlik a lakótérbe a beállítható tányérszelepeken és rácsokon keresztül. A lakáson belüli légáramlást átszellőzőkkel, rácsokkal vagy küszöbrésekkel biztosítjuk.

A hasznos hőjétől megszabadított elhasznált levegőt a tetőn vagy az oldalfalon fújjuk ki a szabadba.

KWL®-tartozékok

A Helios komplett megoldást nyújt a higiénikus, energiatakarékos és megújuló energiát is hasznosító korszerű szellőztető rendszerre. Az egyes elemek kiváló egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, ugyanakkor tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így alkotnak komplett szellőztetési rendszert.

A KWL® sorozat 200, 270, 300, 370 és 500-as típusait lehetséges entalpia hőcserélővel rendelni, illetve a fenti típusokhoz lehetséges külön entalpia  hőcserélőt rendelni utólagos cseréhez. Az új hőcserélő beszerelése különleges eljárást nem igényel, egyszerűen kicserélhető a régivel.

easyControls KWL® vezérlés

Kiemelkedő újítás easyControls KWL®-vezérlés

A fejlődés következő nagy lépése a beépített webszerver és LAN csatlakozás. A KWL® szellőztető berendezések kezelése ezáltal páratlanul felhasználóbaráttá vált. A KWL®-készülékek (típusokat lásd a termékoldalakon) szériakivitelben felszereltek az új easyControls vezérléssel, amely egyszerűen integrálható a számítógépes hálózatokba és egy komfortos felületen tetszőleges böngészőben kezelhető. A kezelőfelület bármely készülékről, legyen az PC, tablet, okostelefon egyaránt elérhető, minden időpontban, minden helyiségből.

Helyfüggetlen hozzáférés

A easyControls elérhetővé teszi a hozzáférést távolról, függetlenül attól éppen hol tartózkodik. Amennyiben engedélyezett, a jogosultsággal rendelkező felhasználó, tulajdonos, vagy szerviztechnikus a portálon (fejlesztés alatt) keresztül minden időben, komfortosan végezhet beállításokat és leolvashatja a készülék állapotát.

Épületfelügyelet

A szériakivitelben a készülékben található Modbus csatolón (TCP/IP), vagy egy opcionálisan csatlakoztatható KNX-modulon keresztül egyszerűen illeszthető az épületfelügyeleti rendszerekhez (0-10V is lehetséges).

Egyszerűen beállítható és üzembe helyezhető

Az egyszerű kezelhetőség által nem csak a kezelés lesz komfortos, de a beállítás és az üzembe helyezés is egyszerűbb és gyorsabb lesz. Akár hálózat nélkül is lehetséges, egyszerűen egy laptopot csatlakoztatunk a KWL® készülékhez és a böngészőjét megnyitva, máris hozzáférhetünk az easy-Controls menüjéhez.

Folyamatosan aktuális

Az easyControls képes az interneten keresztül a KWL® vezérlőszoftvert frissíteni így mindig aktuális marad és az esetleges új funkciók is elérhetők.

Igény szerint szabályozott és energiatakarékos

Az easyControls és az opcionálisan csatlakoztatható, akár 24 db szenzor (típusonként 8) CO2, VOC és páratartalom mérésével teljesen automatikus szellőztetést biztosít az optimális helyiségklíma érdekében.

Kézi üzem

Ha nincs PC hálózat, vagy a manuális kezelés preferált lehetőség van az easyControls vezérlésére egy egyszerű fokozatkapcsolón, vagy LCD kijelzős fali kezelőn keresztül.

Modell választék

A Helios KWL® hővisszanyerő szellőztető központok három különböző kivitelben és azokon belül több teljesítmény sávban is elérhetők. A "W" jelű készülékek az úgy nevezett oldalfali modellek, a "D" jelöléssel ellátottak mennyezetre függesztve szerelhetők, az "S" jelű modellek pedig padlóra helyezhető, lábon álló kivitelűek.

Oldalfali modellek

Helios KWL® EC 200 W - max 200 m3/h légszállítás

Helios KWL® EC 270 W - max 270 m3/h légszállítás, passzívházas normatíváknak megfelelően.

Helios KWL® EC 300 W - max 300 m3/h légszállítás

Helios KWL® EC 370 W - max 370 m3/h légszállítás, passzívházas normatíváknak megfelelően.

Helios KWL® EC 500 W - max 500 m3/h légszállítás

Mennyezeti modellek

Helios KWL® EC 220 D - max 220 m3/h légszállítás, passzívházas normatíváknak megfelelően.

Helios KWL® EC 340 D - max 340 m3/h légszállítás

Helios KWL® EC 700 D - max 700 m3/h légszállítás

Helios KWL® EC 1400 D - max 1400 m3/h légszállítás

Helios KWL® EC 2000 D - max 2000 m3/h légszállítás

Padlón álló modellek

Helios KWL® EC 800 S - max 800 m3/h légszállítás, passzívházas normatíváknak megfelelően.

Helios KWL® EC 1200 D - max 1200 m3/h légszállítás, passzívházas normatíváknak megfelelően.

Helios KWL® EC 1800 D - max 1800 m3/h légszállítás, passzívházas normatíváknak megfelelően.

Helios KWL® EC 2600 D - max 2600 m3/h légszállítás, passzívházas normatíváknak megfelelően.

Helios KWL katalógus (magyar)